Σύστημα Μπάσκετ Συνεχόμενη Ροή

24/09/2015

Σύστημα Μπάσκετ Συνεχόμενη Ροή

Αυτό το σύστημα μπάσκετ είναι ιδανικό για ομάδες που θέλουν να έχουν συνεχή κίνηση στην επίθεση. Δεν σταματάει ποτέ και μπορεί να συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη πάσα ή η κατάλληλη ευκαιρία για εκδήλωση της επίθεσης. Η αρχική διάταξη της ομάδας είναι σε 1-3-1.

Χαρακτηριστικά παιχτών
Οι παίχτες 1,2 και 3 θα πρέπει να είναι καλοί στην ντρίμπλα. Οι παίχτες 4 και 5 να είναι καλοί στο ποστάρισμα.

Οδηγίες συστήματος
1. Ο παίχτης 1 επιλέγει σε ποιό φτερό θα πασάρει, στον 2 ή στον 3.  Από την μεριά που θα πάει η μπάλα, ο παίχτης 4 καθαρίζει την περιοχή για να δώσει την ευκαιρία (στην προκειμένη περίπτωση στον παίχτη 2) να κάνει drive με σκοπό το καλάθι ή την πάσα-ασίστ σε έναν από τους ψηλούς.

2. Ο παίχτης 1 παίρνει screen από τον παίχτη 5 με σκοπό να δεχθεί την μπάλα από τον παίχτη 2.

3. Όταν ο παίχτης 1 φτάσει στο low post, ο παίχτης 5 κάνει flash στο high post. Ο 2 μπορεί να πασάρει στον 1 ή στο 5 παίχτη. Αν ο 5 δεχθεί την μπάλα στο high post, μπορεί να περάσει την μπάλα και στον παίχτη 1 και στον παίχτη 4 για εύκολο καλάθι.

4. Στην περίπτωση που ο 1 δεν είναι ελεύθερος για να δεχθεί πάσα από τον παίχτη 2, φεύγει στο άλλο φτερό και αφήνει χώρο στον 5 για να κόψει προς το καλάθι με σκοπό να πάρει την πάσα από τον παίχτη 2. Ο παίχτης 4 με την σειρά, ανεβαίνει στο high post και ζητάει μπάλα από τον παίχτη 2. Ο παίχτης 3 πηγαίνει ασφάλεια στο τρίποντο.

5. Αν ο παίχτης 2 δεν έχει πάσα ούτε στον 5 ούτε στον 4, τότε περνάει την μπάλα στο παίχτη 3 και ξεκινάει το σύστημα από την αρχή με τον παίχτη 3 να επιλέγει μεριά που θα δώσει την μπάλα. Το σύστημα μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κενό για να εκδηλωθεί η επίθεση.


Κατεβάστε την εφαρμογή στατιστικών μπάσκετ StatApp
Εφαρμογή στατιστικών μπάσκετ

Κατηγορίες ΆρθρωνΤελευταίες ΣυνεντεύξειςΤελευταία Γενικά ΆρθραΑνακοινώσεις ΟμάδωνΆρθρα ΠροπονητώνΣημαντικές Ανακοινώσεις

Συνεργασία με τον Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Συνεργασία με τον Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Το stat.gr ξεκινάει συνεργασία με την ομάδα της Παλλήνης, Γ.Σ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ, για την περίοδο 2015-2016. Η ομάδα της Παλλήνης, αυτή την αγωνιστική περίοδο, θα αγωνίζεται στην Β΄ ΕΣΚΑ καθώς πέρσι τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, στην Γ΄ΕΣΚΑ. Ευελπιστεί και φέτος

Δείτε περισσότερα
Ακόμα μια συνεργασία του stat.gr

Ακόμα μια συνεργασία του stat.gr

Ο προπονητής και η διοίκηση της ομάδας Α.Ο. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή στατιστικών μπάσκετ StatApp με σκοπό να καταφέρουν την επάνοδο της ομάδας σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η συνεργασία αφορά την περίοδο 2015-2016 που θα βρει την

Δείτε περισσότερα